Artikelindex

Allerlei informatie over de Lecrin Vallei:

 

 

Hier vindt U alle informatie over de Lecrin Vallei, in het zuiden van Andalusië, Spanje: 

Het iseen gebiedgelegen tussen welbekende stad Granada en de Costa Tropical, een onbedorven streek meteen oase van groen en een zeer gastvrije bevolking.

Overal ziet U natuurlijk volop olijf bomen maar ook de amandel bomen zijn rijk vertegenwoordigd.

 

 

De amandel bomen geven eind januari een prachtige rosé/witte kleur als ze in bloei komen en betekent hier eigenlijk dat de winter voorbij is.

In het lager gelegen gedeelte rond Melegis en het meer van Beznar heerst een subtropisch klimaat en hier zal U voornamelijk citroen bomen zien:

Met de sinasappel en mandarijn bomen een kleurig geheel.

 

 

 

 

 

Door het door de Moorse bevolking aangelegde irrigatie systeem (al rond het jaar 1000 aangelegd!) is hier ruim voldoende water aanwezig dat vanuit de Sierra Nevada naar beneden stroomt.

Hier tref je nog de echte Pueblo's Blancos aan(witte bergdorpjes) met boeren die nog steeds ezeltjes gebruiken om naar het land toe te gaan omdat te bewerken.

Omdat de Sierra Nevada een beschermd natuurgebied is word er niet lukraak gebouwd zoals als elders in Spanje word gedaan, zie omgeving van Malaga.

 

brig durcal

De vallei is zeer centraal gelegen:

U rijdt over een splinter nieuwe autoweg van Malaga naar Granada in 1,5 uur!

Binnen  25 minuten vanuit de lecrin Vallei naar Salobreña het eerste kustplaatsje dat nog niet overspoeld word door toeristen.

Het overbekende Granada met uiteraard het Alhambra kost U niet meer dan 15 minuten.

Verder is een bezoek aan de Alpujarras, het laatste in de bergen gelegen bolwerk van de Mooren met een adembenemende natuur en heerlijke streek gerechten.

Natuurlijk is vooral het weer een van de belangrijkste reden om hier naar toe te komen: eigenlijk alle dagen zon( nu ik dit zit te typen, midden November 23 a 24 graden!).

I

n de zomer maanden is het dan wel behoorlijk warm, maar een heel andere warmte dan in Nederland, niet benauwd of drukkend. En de meeste van onze vakantie woningen hebben een zwembad om heerlijk af te koelen.

 meer van beznar

Ook een bezoekje aan de kust waar U in de Middellandse zee kunt zwemmen of een van de talrijke plaatsjes met een scala aan bars en restaurantjes is de moeite waard.

Nog meer info vind U op: www.andalucia.com De dorpjes zijn allemaal verschillend qua grote en ligging , in ieder dorpje vind je wel een winkeltje en een bar of restaurant.

Uiteraard met hun welbekende tapa's die hier nog gratis geserveerd worden!

Is er geen winkel aanwezig dan komt gewoon de bakker of groenteboer bij U langs.

 

 

 

Het gebied staat ook bekend als een uitgelezen wandel en fiets gebied waar uitgebreid gebruik van word gemaakt door mensen uit de gehele wereld.

Net als overal in Andalusië heeft ieder dorp wel een paar keer per jaar een fiësta die uitbundig gevierd worden door de plaatselijke bevolking waar U ook van harte welkom

bent.

 

fiesta andalusië

Meestal is er een marktje, een optocht ter ere van de plaatselijke heilige en veel muziek (flamenco) en uiteraard veel vuurwerk.

Alle fiëstas in de Lecrin Vallei vind U op onze weblink pagina.

 De grootste plaats is Dúrcal en daar vindt U alle noodzakelijke voorzieningen zoals een medisch centrum wat 24 uur per dag en 7 dagen in de week open is.

 Verder apotheken,banken en tandartsen en een ruim aanbod van winkels en enkele supermarkten, veel koffiebars en eetgelegenheden.

Kortom Dúrcal is een zeer levendig dorp waar de plaatselijke opa's iedere morgen zich verzamelen op de centrale plaza.

 


 

GRANADA: 

De stad staat vooral bekend om het beroemde monument en park het ALHAMBRA: een aantal paleizen en tuinen die gebouwd zijn door de'Nazari Dynasty"in de 14e eeuw.

Het zomerpaleis''Generalife" zijn niet alleen gebouwen maar ook een prachtige tuin en waterlopen.

Alhambra granada

 Het is een van de meest bezochte museum van Europa en zo uitgebreid dat het onmogelijk is om het in het kort te omschrijven,meer dan de moeite waard om te bezoeken.

Het is gelegen aan de voet van de Siërra Nevada en geeft ook een magnifiek uitzicht over de gehele stad. Voor meer info: www.alhambradegranada.org en voor toegangskaarten: www.alhambra-tickets.com of 902 224 460(Engels gesproken).

De stad zelf heeft ook nog prachtige overblijfselen uit de Moorse tijd vooral in het stadsdeel 'ALBAICIN'met diverse kerken en kathedralen.

Hier waant U zich in een Oosterse stad met een wirwar van smalle straatjes met een keur aan Arabische winkeltjes.

 

 

Verder is Granada een zeer levendige stad met ook de bekende winkels, enorm veel tapa's bars,restaurants, prachtige door de stad heen geplaatste plaza's die bevolkt worden door zowel Spanjaarden als een keur aan buitenlandse toeristen. En Granada is natuurlijk ook een studenten stad, de moeite waard voor meerdere bezoeken.


SIËRRA NEVADA SKI RESSORT: NIEVE y SOL:

nieve y sol ski gebied granada

BovenGranada gelegen bevindt zich het ski ressort Sol y Nieve, Europa's meest zuidelijke ski gebied

Zoals de naam al aangeeft kunt U niet alleen genieten van de sneeuw maar ook volop van de vrijwel altijd aanwezige zon.

En mocht die er een keer niet zijn dan is het een half uurtje rijden naar de kust waar eigenlijk altijd de zon schijnt.

U kunt hier terecht van eind November tot begin April.

Het ski ressort is ook populair bij wandelaars, bergbeklimmers en vogelaars. Meer info vind U op: www.sierranevada.es

 

 

 


 

 

SIËRRA-NEVADA  nationaal park:

Het park is een ruw en uitgestrekt beschermd natuurgebied van ruim 86.000 hectare.

Een adembenemend landschap met besneeuwde bergtoppen, bevroren bergmeren, riviertjes, maar ook gebieden met olijf en amandelbomen.

ezel in de alpujarra´s

Er zijn meer dan 20 bergtoppen die hoger zijn dan 3000 meter, wat na de Alpen tot de tweede hoogste bergketen van Europa maakt.

De twee hoogste toppen zijn de Mulhacen van 3482 meter en de Pico del Veleta van 3396 meter hoog.

Bij helder weer zijn deze zelfs vanuit afrika te zien.

Hier ziet U een hert, maar ook andere dieren kunt U tegen komen zoals de vos(zorro) en heel veel bijzondere vogels

 Natuurgebied en reservaat ALPUJARRAS:

 In het midden kern van de Siërra Nevada dat de Alpujarras heet en waar de laatste Mooren zich ophielden voordat ze zich overgaven aan de christenen in de 12e eeuw.

 

 

 

Diverse pueblo's blancos(witte bergdorpjes) bevinden zich verspreid gelegen op diverse hoogtes en lijken zo tegen een bergwand aan geplakt.

 

Een prachtig gebied om in ieder seizoen te bezoeken:pueblo blanco

in de winter zijn er de besneeuwde bergtoppen,in de lente de bloeiende amandel bomen, zomers in ieder dorpje wel een fiësta, in de herfst zijn er vele wandelaars en volop vruchten.

Het is een magnifieke route om te rijden:eerst behoorlijk stijgend om bij de hoog gelegen dorpjes te komen, daarna dalen om bij de andere dorpen te komen.

 In de dorpjes worden veel streek produkten verkocht zoals de bekende Serano ham en vele soorten honing.

 

 

 

 


COSTA TROPICAL:

Het niet zo bekende kust gebied met hun oude kust plaatsjes en is nog niet overladen met toeristen.

Te bereiken via de net aangelegde snelweg die 2009 is open gegaan.

costa tropical

Dwars door de bergen en de natuur over het laatst aangelegde stuwmeer met prachtige vergezichten. Vanwege de gemiddelde hoge temperatuur en het smeltwater vanuit de bergen heeft dit gebied de ideale omstandigheden voor het verbouwen van suikerriet, avocado's en een grote variëteit aan tropische vruchten waar de Chirimoya de bekendste is.

Er zijn diverse dorpjes die het bezichtigen meer dan waard zijn, en het is hier buiten de zomer niet overlopen met toeristen.

Allereerst is daar Salobreña waarvan de witte huisjes al van ver te zien zijn en met boven op de rots het Moorse kasteel.

Een zeer leuk dorp met diverse winkeltjes en eetgelegenheden met uitzicht op de middellandse zee. Almuñecar heeft een mooi oud centrum met een groot aanbod aan winkeltjes, bars en leuke restaurantjes

 

 

Iedere vrijdag is er een grote markt met niet alleen veel streek producten maar ook ambachtelijk beroepen zoals rietvlechters die U daar kunt aantreffen.


 

Alle activiteiten op rijafstand of in de Lecrin Vallei:

klik op de namen voor de webites!flamenco granada

Bij de meeste van onze huizen is een privé zwembad aanwezig maar wilt U vooral voor de kinderen naar een zwemparadijs dan zijn er 2 in de buurt:

In Granada: aquaola

In Almuñecar: Aqua-tropic

 Natuurlijk is er in Granada veel meer te doen dan alleen het Alhambra, een prachtige winkelstad met allerlei aparte winkeltjes gelegen in de smalle straatjes met natuurlijk Tapas bars.

Ga eens heerlijk naar een Arabisch badhuis, een van de allermooiste is Aljibesanmiguel

Natuurlijk vind je ook meer dan genoeg gelegenheden om de wereld beroemde flamenco te zien met hun passie volle dans en muziek, op de website vind U alle informatie waar te zien, vooral in de tuinen vanZoraya is aan te raden.

Ook in Granada hetwetenschapspark met een steeds wisselende tentoonstellingen, heel erg leuk om met wat opgroeiende kinderen naar toe te gaan, prachtige vlindertuin en planetarium.

 In een van de pueblo’s blancos in de lecrin Vallei kunt U ook paard rijden door de bergen met begeleiding (Spaans!) hier zijn de adressen:

1. Een hele goede in Lanjaron  voor de Alpujarras,  30 minuten van de Lecrin Vallei: www.caballoblancotrekking.com
2. Een andere in (Albunuelas) is Caballos Palmali: www.caballospalmali.es.

De laatste jaren is het wielrennen onder de plaastelijke bevolking enorm toe genomen, en dit is een prachtig gebied er voor.

moachil wandel routeIn durcal kunt U mountain bikes en andere fietsen huren.

Deze site geef nog meer informatie: www.lecrinvalleycycling.tk/

 In de buurt van Almeria, ongeveer 2 uurrijden ligt fort bravo,een filmset die in het verleden is gebruikt voor de bekende western films van Clint Eastwood.

Er worden daar nu shows gegeven en ernaast gelegen vindt U een dierentuin.

Zeer de moeite waard om te bezoeken.

 

 


Voor de avonturiers:

Ballon varen? Bekijk deze website: gloventosur

ballon vaart over granada

Wand en berg beklimmen - mountainbikes – paragliding – 4x4 door de bergen:

Alles over de gemeente durcal:: adurcal

U ziet Valle de Lecrin ( vallei van het geluk) is zeker een gebied wat bij U in de smaak zal vallen. In ieder vakantiehuis wat wij verhuren ligt een uitgebreide info map met alle benodigde informatie uit de omgeving zodat U die rustig door kan lezen.

Hierin ook zoveel mogelijk plaatselijke restaurants en bars, waar U de winkels kunt vinden en verder voor U belangrijke informatie.

Bij onze persoonlijkemeet & greet kunnen we al U vragen beantwoorden: